Brandmeldinstallatie

Brandmeldinstallatie

Ongewenste meldingen krijg je niet meer met de brandmeldinstallatie technologie van Siemens. Met de technologie die in deze brandmelders te vinden is krijg je geen onnodige meldingen meer. Ze zijn namelijk uitgerust met vier sensoren. Twee optische sensoren en twee thermische sensoren. Er kan dus zowel rook als warmte gedetecteerd worden. Daarnaast is er ook een model waar een koolmonoxidedetector geïntegreerd is.

Met deze brandmelder wordt branddetectie makkelijker. Ook kunnen er meerdere brandmelders aan elkaar gekoppeld worden. Dit maakt het mogelijk voor een bepaalde zone duidelijke en betrouwbare informatie te krijgen over wat er precies aan de hand is. Deze technologie maakt het ook mogelijk dat de gevoelige melder ingezet kan worden in cleanrooms of ICT-systeemruimten. Ook in ruimtes waar bijvoorbeeld douche stoom, stof of rook van lasapparatuur aanwezig is kan deze brandmelder ingezet worden. Deze factoren worden door de brandmelder herkent.

Als je op zoek bent naar een goede brandmelder dan is deze technologie van Siemens zeker iets voor jou. Het is een erg betrouwbare manier van branddetectie. Ook kun je erop vertrouwen dat je geen onnodige meldingen krijgt. Dit komt door de sensoren die erin zitten. Ze zijn namelijk zo gemaakt dat ze alleen meldingen geven als er echt iets aan de hand is.

Het enige nadeel van dit systeem is dat het wat duurder is dan andere brandmelders. Dit is echter wel te verwachten omdat het om een heel betrouwbaar systeem gaat. Al met al is het zeker de moeite waard om in deze brandmelder technologie van Siemens te investeren.